Пожари

Пожари на отворен простор

До утрово, активни пожари од последното деноноќие има уште два. Тие се во Општина Македонски Брод, кај с.Белица (каде што гори ниска вегетација и нискостеблеста шума) и во Општина Чашка кај с.Горно Јаболчиште (каде што гори стара сеча и стари букови дрвја).

Вчера имаше 29 пожари на отворен простор, гореле стрништа, пасишта, сува трева, трње, трска, лозје, грмушки, нискостеблеста и мешана шума, борова шума и неколку депонии, а во Општина Василево изгорела и една колиба.

Поврзани објави

Пожари на отворен простор

Cuk Editor

Противпожарна презентација – примена на нови адитиви за гаснење на противпожарен полигонот на Коузон во Скопје

Web Administrator

Пожари од 04.10.2022 година 08:30 часот до 05.10.2022 година 08:30 часот

Web Administrator

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе