Сервисни информации

Електроснабдување

ЕВН Македонија, известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 13.10.2023 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

 • Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од улиците Козле и Стогово и околните улици (опш.Карпош – Скопје);
 • Од 09:40 до 14:00 часот, корисниците од с.Шивец (опш.Кавадарци);
 • Од 06:00 до 08:00 часот, корисниците од ул.Андон Шурков и Раштански Пат (опш.Велес);
 • Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од улиците Трајко Јованоски и Вардарска; Од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од с.Долно Јеловце; Од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с.Балиндол – област кај Чајле (опш.Гостивар);
 • Од 08:30 до 12:00 часот, репетиторот од ТС Златица Приловци (опш.Кратово);
 • Од 08:40 до 14:00 часот, корисниците од ТС: с.Цапари, Вили Цапари, Доленци, г.Српци, Ѓавато, Кажани, Лера, Маловиште, Рамна, Ротино, Цапари Викендици, ХПП Кажани, ХПП Шемница, рибник Маловишта, Цапари Текстилна, Космофон г.Српци, Космофон Ѓавато, Мреночки, Печуркара, Вили Пајак, Флора Фреш, Визнаст; Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од улиците Кире Костадиновски и Раштанска во с.Горно Оризари (опш.Битола);
 • Од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од населено место Кривогаштани; Од 11:00 до 13:00 часот, корисниците од селата Житоше, Кореница, Локвени и Годивље и дел од с.Кривогаштани (опш.Кривогаштани – Прилеп);
 • Од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од улиците Крушевска Република, Крсто Митев, Антон Панов и Јајце; Од 10:00 до 13:00 часот, корисниците од селата Горни Балван и Трогирци (опш.Штип);
 • Од 08:45 до 14:00 часот, објектот на Шик Јелка во Тетово, и два кратки прекини во напојувањето кај БП Макпетрол, Сообраќајна, Ладилник, Млекара, Жито Полог и Мичурин; Од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од селата Расадиште, Блаце и Милетино (опш.Тетово);
 • Од 09:00 до 18:00 часот, корисниците од с.Амзабегово, Фул Хаус, Магро, Семенарство, Опитно, Авиопункт Пеширово и Оранжерии кај Пеширово (опш.Свети Николе);
 • Од 08:00 до 16:00 часот, корисниците од селата Подржи коњ и Луке (опш.Крива Паланка).

Поврзани објави

Крводарителни акции

Cuk Editor

Крводарителни акции

Cuk Editor

Крводарителни акции

Cuk Editor

Оваа веб-локација користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Претпоставуваме дека тоа е во ред за Вас, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитај повеќе