Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека во текот на вчерашниот ден поради уличен дефект од  Ф-150 мм на ул. 3 бб (кај Џамијата) во с.Рашче, со прекинато водоснабдување  од 19:30 часот се корисниците  од ул. 3 од с .Рашче односно 50-тина куќи од селото.  Дефектот ќе се санира во текот на денешниот ден.(опш. Сарај)