Од ЈП Водовод и канализацијана Скопје известуваат дека ден 10.11.2019 (недела),  поради систематско менување на водомерите, без водоснабдување од 08:30 часот  до завршување на менувањето на водомерите ќе  останат корисниците од следните улици: Трнодол, Поп Богомил, Кнез Хадсон, Лесновска и Јан Хус. (опш.Карпош).