Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 26.10.2020г. поради уличен  дефект на водоводна цевка со пречник Ф 150мм, на улица Црногорска бр 2. Прекин на  водоснабдување ќе имаат корисниците од следните улици: Црногорска, Кузман Шапкарев, ул.1223, Гостиварска, Кадињача, Андон Папрадишки, Александар Македонски, Андреј Зографски, Смилевска, Панајот Гиновски, Жеденска, Островска, Драговити и дел од Борис Сарафов. Водоснабдувањето ќе биде прекинато во време од 08:00 часот до завршување на дефектот. (општина Ѓорче Петров).