Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека за ден 27.10.2020 година (вторник ) планирани се следните интервенции:

  • поради двоење во шахта од  Ф-1“ цол на ул.Софиска 8, без водоснабдување од 09:00 часот ќе останат корисниците од следните улици: Софиска, Његошева, Копенхагенска и Бриселска до завршување на дефектот. (општина Карпош)
  • поради изведување на водоводен приклучок од Ф 100 мм на ул.Миле Поп Јорданов, без  водоснабдување од 09:00 часот до отсранување на дефектот  ќе остане  дел од ул.Миле Поп Јорданов.  (општина Карпош)
  • поради промена на 2 затварачи од Ф-80 мм и Ф-150 мм на крстосницата на улиците: Ацо Караманов/ Питу Гули, без  водоснабдување од 09:00 часот до завршување на дефектот ќе останат корисниците на дел од Ацо Караманов , Питу Гули, дел од Партение Зографски, Димитар Пандилов, Капиштец, Ганчо Хаџипанзов,Ловќенска, Леринска, дел од Загребска и објектите на основното училиште и детската градинка “ Кочо Рацин“. (општина Центар)