Струмички регион

Од ТППЕ Радовиш известуваат дека во текот на вчерашниот ден, во попладневните часови опш.Радовиш била зафатена од невреме со поројни врнежи  и грмежи, а во близина на просториите на ТППЕ Радовиш имало удар од гром при што телефонските линии се оштетени.

Во с.Ораовица од наврнатиот дожд  кај едно лице има поплавено бавча, нива и дел од куќа.