Печати

Во текот на вчерашниот ден, во 14:40 часот, од граѓанин добиена е информација дека поради навеви од снег е заглавено патничко возило, помеѓу Ску центар „Кожуф“ и „Смрдлива Вода“, кај место викано „Шутка“. За настанатата состојба известени се РЦУК Струмица и се правеа напори истите лица да бидат земени со возило поради опасност од настапување на ноќ и влошување на временските услови. Од страна на МВР и АРМ ангажирани беа две теренско возила да ги евакуираат лицата. Во 17:30 часот теренските возила на АРМ и МВР стигнале на местото и ги превземале заглавените лица. Во возилото имало 4 лица (3 машки и 1 женско лице) и истите се транспортирани до градот Гевгелија.

Посети: 166