Печати

Од Сеизмолошка опсерваторија известуваат дека телеметриската сеизмолошка мрежа на Р.С. Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, во 08:00 часот и во 08:15 часот на ден 08.01.2020 година, регистрирале земјотреси, чиј епицентри се наоѓаат 77 km југоисточно од Скопје.

Според досегашните податоци нивните Рихтерови магнитуди изнесувале 3.1 на првиот и 2.7 на вториот земјотрес. Биле почувствувани од населението во Штип и околината со интензитет од III степени, според Европската макросеизмичка скала.

Посети: 153