Состојба со корона вирусот за ден 31.05.2020 година:

- Број на потврдени случаи – 2226;

- Број на нови случаи во последното деноноќие –62;

- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;

- Број на излечени лица од COVID–19 - 1552;

- Број на смртни случаи од COVID–19 - 133;

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.