Состојба со корона вирусот за ден 01.06.2020 година:
- Број на потврдени случаи – 2315;
- Број на нови случаи во последното деноноќие –89;
- Денови од последно пријавување на потврден случај – 0;
- Број на излечени лица од COVID–19 - 1569;
- Број на смртни случаи од COVID–19 - 140;
- Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;
- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.