Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека на ден 23.06.2019 година (недела), се планирани следните технички зафати во дистрибутивната електро-мрежа во Град Скопје и без електрична енергија ќе останат:

  • од 10:45 до 15:15 часот корисниците од Водовод Јурумлери, дел од Долно Лисиче како и Драчево: ВИП Драчево и ГрафоХартија. (Општина Аеродром и Кисела вода)

РЦУК – Куманово известува дека поради дефект на електричната мрежа, без напојување со електрична енергија се селата: Липково, Отља, Опае, Лопате, Лукаре и Гошинце.