ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електро дистрибутивната мрежа на ден 16.10.2019 година без електрична енергија ќе останат:

 • од 09.30 до 17.00 часот, корисниците од с.Рожден (опш.Кавадарци);
 • од 09.00 до 15.00 часот, корисниците од с.Рашче, Копаница, Бојане и дел од с.Кондово  (опш.Сарај);
 • од 08.00 до 16.00 часот, корисниците од индустриските корисници кај с.Прдејци (Випро , Таурус и пумпи Шуклев) (опш.Гевгелија);
 • од 12.00 до 14.00 часот, корисниците од Централниот дел од село Скудриње, училиштето, џамијата (опш.Струга);
 • од 09.00 до 11.00 часот, корисниците од дел од нас.Вера Которка (опш.Куманово);
 • од 09.30 до 15.00 часот, корисниците од АМСМ кај Лук оил, ул.Ножот, ул.5-та Прилепска  (опш.Прилеп);
 • од 09.30 до 11.00 часот, корисниците од Северниот дел од село Скудриње (опш.Струга);
 • од 10.00 до 15.00 часот, корисниците од ВЕЈЦЕ, Хидроцентралата Вејачка Река, БРОДЕЦ, БОЗОВЦЕ (опш.Тетово);
 • од 08.30 до 15.00 часот, корисниците од ул.Сава Ковачевиќ подулица 14  (опш.Кисела Вода);
 • од 12.00 до 13.30 часот, корисниците од Чамбулев, Млекара Здравје, Роберто, Мисс Стоне, Класик, Роко, Алмак и објектите околу, Ново  Добрејци, Старо Добрејци, с.Василево (опш.Струмица);
 • од 09.30 до 14.30 часот, корисниците од дел од ул. Велко Влаховиќ, Првомајска, Партизанска,и Кирил и Методиј (опш.Делчево);
 • од 09.30 до 12.00 часот, корисниците од Стопанска банка АД Скопје на бул. Маршал Тито, Хотел ЛИРАК  на бул. Маршал Тито, дел од ул.ЈНА позади хотел ЛИРАК, ХАЛК Банка на бул. Маршал Тито, Казино АДМИРАЛ на бул. Маршал Тито, Хелга Компани ДООЕЛ на бул. Маршал Тито (опш.Тетово);
 • од 13.30 до 15.00 часот, корисниците од с. Василево, Тритерол, Расадник и објектите околу, дел од с.Василево, с.Пиперово, с.Просениково (опш.Струмица);
 • од 09.30 до 12.00 часот, корисниците од Пласница: село Лисичани (опш.Кичево);
 • од 11.00 до 12.00 часот, корисниците од дел од ул.Бистрица кон ул.Железничка (опш.Охрид);
 • од 08.30 до 16.00 часот, корисниците од с.Кетеново, с.Трновац, с.Страцин, с.Куклица, с.Тополовиќ, с.Ветуница, с.Пендаќ, с.Талашманци, репетитори на Т-мобиле и МРТВ, млекара Шара Милк, ф-ка Силпен,ф-ка Силтекс- Патенти, силекс Сервис, ресторан Етно Куклица и Уни Комерц. (опш.Кратово);
 • од 09.30 до 12.00 часот, корисниците од с.Добрушево, с.Ношпал (опш.Прилеп);
 • од 10.00 до 14.30 часот, корисниците од с.Брест (опш.Штип);
 • од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од дел од населба Циглана во близина на ф-ката (опш.Тетово);
 • од 12.30 до 15.00 часот, корисниците од с.Палатица, с.Озормиште, с.Требош (опш.Тетово);
 • од 09.00 до 11.00 часот, корисниците од Ул.Коце Металец од број 8 до 14 (др.Рубина)  (опш.Гази Баба);
 • од 13.00 до 14.30 часот, корисниците од дел од с.Волкодери (опш.Охрид).