Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 22.05.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по претежно суви  коловози.

Виадукт трејд известува дека од 20.05.2020 ќе се изведуваат градежни активности при поставување на индуктивни јамки на Автопат А2, патен правец Хиподром-Стенковец , во времетраење од 2 (два) дена, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај

Од фирмата ДАМАР ГРАДБА дооел Скопје известуваат дека за потребите на нивната фирма на ден 23.05.2020 година, на објектот кој е во изградба на ул. Воин Драшкоци бр.10 имаат потреба од делумно затворање на улицата поради бетонирање кое ќе трае од 12.00 до 17.00 часот и за истото ќе биде поставена соодветна патна сигнализација.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:10 часот на ден 21.05.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози.

Виадукт трејд известува дека од 20.05.2020 ќе се изведуваат градежни активности при поставување на индуктивни јамки на Автопат А2, патен правец Хиподром-Стенковец , во времетраење од 2 (два) дена, за што ќе се изврши промена на режимот на сообраќај

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:05 часот на ден 06.05.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по суви коловози.

Г.П. Илинден - Струга известува дека на ден 06.05.2020 (среда), на патниот правец А2 Кичево - Охрид, на делницата Пресека - с.Врбјани, помеѓу 10.00 - 13.00ч. сообраќајот ќе биде во прекин во период од 15 - 20 минути поради изведување градежни работи на пат (минирање).

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:20 часот на ден 04.05.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата, особено на патиштата низ клисурите, каде има можност од појава на одрони. Ова посебно се однесува за делниците Катланово – Велес, Маврово – Дебар – Струга, Виница – Берово и Кочани – Делчево.

Патниот правец Р2332 Охрид - Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина - врска со А3 и Р1301 - Трпејца), од 02.05.2020 до 15.11.2020 е отворен за сообраќај за сите видови возила