Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 17.01.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива тековно, по претежно влажни коловози. Намалена видливост поради магла има од Тетово до с.Гајре 20 м и Охрид до 30м.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 16.01.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива тековно, по претежно влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Намалена видливост поради појава на магла до 50 метри има на патниот правец Тетово - с.Гајре, Кула - Катланово, Охрид, Струга, Штип и видливост до 100 метри има Страцин, Сарамзалино, Велес, Македонски Брод, Крива Паланка, Тетово, Гостивар, Битола, Ресен и Кичево.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 15.01.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива тековно, по претежно влажни коловози. Намалена видливост поради појава на магла до 50 метри има на патните правци Тетово – с.Гајре и Кула – Катланово, планинскиот превој Пресека и кај Павлешници, Страцин,  Охрид, Струга и Македонски Брод.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:15 часот на ден 14.01.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по влажни коловози. Намалена видливост поради појава на магла од 50 до 100 метри има на патните правци Велес – Катланово, Куманово - Крива Паланка и Виница - Берово.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.