Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 01.01.2020 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива непречено, по  наместа влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

На повеќе места низ државата се изведуваат градежни работи на пат, каде е поставена соодветна сообраќајна сигнализација. Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 31.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на државнита патишта се одвива по  наместа влажни коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Од 30.12.2019 година, реконструкцијата на мостот на Вардар кај с. Пепелиште на патниот правец Неготино - Лакавица е завршена. Сообраќајот се одвива нормално за сите видови на возила.

На повеќе места низ државата се изведуваат градежни работи на пат, каде е поставена соодветна сообраќајна сигнализација. Се препорачува прилагодена брзина на движење, почитување на поставената сообраќајна сигнализација и внимателно управување со возилата.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 29.12.2019 година се наведува дека Сообраќајот на државнита патишта се одвива по влажни коловози на повисоките места во северозападните, западните и југозападните делови од државата. Во останатите делови од државата коловозите се наместа влажни. Врнежи од снег со среден интензитет се бележат во Маврово каде наместа има остатоци од кашест снег. Врнежи од снег со слаб интензитет се бележат на планинските превои Стража и Плетвар, но не преставуваат пречка за одвивање на сообраќајот.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 28.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива без забрани по претежно суви коловози. Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.