Во извештајот добиен од АМСМ во 06:25 часот на ден 19.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Намалена видливост поради магла  до 50 метри има Страцин,Тетово, Павлешници,Кичево, намалена видливост од 50 до 100 метри има Гостивар, Битола, Прилеп,Охрид, Струга, Ресен. М.Брод, Струга-гп Ќафасан.

Во извештајот добиен од АМСМ во 06:00 часот на ден 18.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на државните патишта се одвива по наместа влажни коловози. Намалена видливост поради магла од 50 до 100 метри има во Тетово, Гостивар, Битола, Прилеп, Охрид, Ресен, Македонски Брод, Страцин и кај Павлешници видливоста е до 30 метри.

Во извештаите добиени од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 17.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на  државните патишта се одвива тековно по наместа влажни коловози. Намалена видливост поради појава на магла од 100 – 150 м. има на патните правци Скопје – Куманово и Куманово – Скопје, до 100 м, на патните правци Скопје – Тетово – Гостивар, Струмица – Радовиш и Струмица – Валандово, од 150 – 200 м, на патните правци Кичево – Охрид и Охрид – Ресен, од 20 – 30 м, на патните правци Струга – Дебар и Струга – г.п.Ќафасан и од 20 – 40 м, на планинскиот превој Ѓавато.

Во извештајот добиен од Македонија Пат и АМСМ во 06:00 часот на ден 15.12.2019 година се наведува дека сообраќајот на  државните патишта се одвива по влажни коловози. Поради појава на магла, видливоста е намалена кај Демир Капија 100 - 150 метри, Штип до 50 метри и Делчево 50 -100 метри.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е умерен. На граничните премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.

Патниот правец Р2332 Охрид - Ресен, преку националниот парк Галичица (врска со Р1307 Царина - врска со А3 и Р1301 - Трпејца), од 15.11.2019 до 01.04.2020 е затворен за сообраќај за сите видови возила.