Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 25.06.2019 година се планирани крводарителни акции со граѓаните на Дебар во Црвен крст или општа болница; со вработените во Министерство за економија и Агенцијата за администрација, во просториите на Министерството за економија во Скопје и со граѓанството во Месна заедница во с.Драчево во просториите на ОУ „Климент Охридски

Oд Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 24.06.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во АД Макпетрол – Скопје и во Здружение на граѓани – Крива Паланка.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Северна Македонија на ден 22.06.2019 година планирана е крводарителна акција со здружение на граѓани СРМА – Битола.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Северна Македонија известуваат дека на ден 21.06.2019 година планирана е крводарителна акција со жителите на Демир Капија во ОУ „Д.А.Габерот“.