Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 26.12.2019 година планирани се крводарителни со вработените во Сорсикс – Скопје и со жителите на Кавадарци и Кочани.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 25.12.2019 година планирани се крводарителни акции во ЈП Водовод и Студентски дом „Кочо Рацин“ – Битола, со вработените на ПС Виница и со жителите на Виница, Валандово и Струмица.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 24.12.2019 година планирани се крводарителни акции со жителите на Ресен и Крива Паланка.

 

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 23.12.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во  Единица за службени кучиња во ПС Гази Баба и со вработените во Катастар Автокоманда.