Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 21.10.2019 година планирани се крводарителни акции во УХМР Скопје, Дуна Скопје и СУГС „Зефљуш Марку“ Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 18.10.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во АД Пивара и А1 Оператор – Скопје, во СУГС „Орце Николов“ – Скопје, во СОУ „Гоце Делчев“ – Валандово и со жителите на Валандово.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 17.10.2019 година планирани се крводарителни акции со вработените во Полициските станици во Куманово и Гостивар и во АД Алкалоид – Скопје.

Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 16.10.2019 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Пробиштип, во СУГС „Здравко Цветковски“ Скопје, СОЕУ „8-ми Септември“ Тетово, АРМ Штип, Влеча на возови Скопје и печатница „Киро Дандаро“ Битола.