Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денессе планирани следните крводарителни акции:
• во касарната во Велес
• со жителите на Струмица
• со вработените во ХЕЦ Маврово - Гостивар

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции со граѓаните на општина Сопиште, општина Долнени и општина Радовиш.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се крводарителни акции во АРСМ Петровец – Скопје и граѓаните на Тетово.

Од „Институтот за трансфузиона медицина“ известуваат дека за денес планирани се следните крводарителни акции: со вработените во ПС Драчево, со граѓаните на Делчево и со вработените во ПС Алфи во Скопје.