Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 28.07.2020 година планирани се крводарителни акции со членовите на Хепар Центарот – Битола,  со граѓаните на Кавадарци во просториите на Домот На Културата и со граѓаните на Стар Дојран во просториите на општината

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 27.07.2020 година планирани е една крводарителна акција и тоа  со граѓанството на Берово во просториите на Полициската станица Берово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 23.07.2020 год. (четврток) планирани се крводарителна акции со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ - Ѓорче Петров и со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ – Автокоманда;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 22.07.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Пробиштип, Валандово и Тетово.