Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се две крводарителни акции:
- со граѓаните на Крива Паланка во спортската сала
- со граѓаните на Кичево во просториите на Црвениот Крст

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 16.07.2020 година планирана е крводарителни акции со граѓаните на Куманово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирана е крводарителна акција со жителите на Гевгелија во ПС Гевгелија и во Боксерски клуб Пелистер - Битола.

Oд Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се следните крводарителни акции:
- Традиционална акција Павловден Виница
- Традиционална акција Павловден Пехчево