Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 23.07.2020 год. (четврток) планирани се крводарителна акции со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ - Ѓорче Петров и со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ – Автокоманда;

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 22.07.2020 година планирани се крводарителни акции со граѓаните на Пробиштип, Валандово и Тетово.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 21.07.2020 година планирана е крводарителни акции со жителите на с.Ранковце.

Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се две крводарителни акции:
- со граѓаните на Крива Паланка во спортската сала
- со граѓаните на Кичево во просториите на Црвениот Крст