Oд Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 20.05.2019 год. (понеделник) планирани се крводарителни акции во ПС Карпош и ПС Ѓорче Петров - Скопје и Агенција за храна  и ветерина – Скопје.