Oд Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 21.05.2019 год. (вторник) планирани се крводарителни акции; со вработените во ЈП Дрисла – Скопје со вработените во Министерството за Труд и Социјална Политика  Скопје со студентите и вработените од Славјански Универзитет Битола со членовите од клуб Јени Мале - Битола