Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 25.06.2019 година се планирани крводарителни акции со граѓаните на Дебар во Црвен крст или општа болница; со вработените во Министерство за економија и Агенцијата за администрација, во просториите на Министерството за економија во Скопје и со граѓанството во Месна заедница во с.Драчево во просториите на ОУ „Климент Охридски