Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 11.11.2019 година планирана се крводарителни акции со вработените во Полициската станица Кочани, ПСУ „Јахја Кемал“ и СУГС „Арсениј Јовков“ – Скопје и со жителите на с.Карбинци – Штип.