Од Институтот за трансфузиона медицина на Република Македонија известуваат дека на ден 12.11.2019 година планирани се крводарителни акции: со вработените во АД Макпетрол – Куманово, со студентите од факултетите на УГД – Кавадарци, со учениците од СОУ Ѓорче Петров – Кавадарци, со членовите од Ротари Клуб – Кавадарци, со студентите од ДУТ факултет за медицина – Тетово и со вработените во Фустеларко Борец – Битола.