Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 28.10.2020 година (среда) планирани се крводарителни акции: со учениците од СУГС Орце Николов – Скопје, во спортската сала; со жителите на Виница, во просториите на Црвен Крст; со жителите на општина Петровец – Скопје, во спортската сала на ОУ Кочо Рацин; и со вработените во Стрежево – Битола;