Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека на ден 18.02.2020 година планирани се крводарителни акции со вработените во Влеча на возови – Скопје, АРМ Куманово, граѓаните на Пробиштип, с.Кривогаштани, Гостивар и Ново Село.