Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се три крводарителни акции и тоа:
- со вработените во влеча на возови – Скопје
- со граѓаните на Струмица
- со граѓаните на Кавадарци во просториите на Домот на Културата