Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес сe планирани следните крводарителни акции:
- традиционална крводарителна акција Ристе Георгиевски – Цури – Валандово
- со вработените во Систина – Скопје
- со жителите на Демир Хисар.