Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се две крводарителни акции и тоа:
- Со граѓаните на Крива Паланка во просториите на спортската сала Партизан
- Со граѓаните од здружението на граѓани Центар во просториите на Палома Бјанка