Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се три крводарителни акции и тоа:
- со граѓаните на Кавадарци во просториите на општината
- со вработените во ПС Штип
- во Гостивар, со вработените на ХЕЦ Маврово.