Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирани се две крводарителни акции и тоа:
- со посетителите на традиционалната акција Иванден во село Слепче – Демир Хисар во просториите на манастирот Свети Јован Претеча
- со граѓаните на Радовиш и вработените во ПС Радовиш во просториите на ЦК Радовиш