Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 23.07.2020 год. (четврток) планирани се крводарителна акции со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ - Ѓорче Петров и со вработените во ЈСП-СКОПЈЕ – Автокоманда;