Од Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за ден 28.07.2020 година планирани се крводарителни акции со членовите на Хепар Центарот – Битола,  со граѓаните на Кавадарци во просториите на Домот На Културата и со граѓаните на Стар Дојран во просториите на општината