Oд Институтот за трансфузиона медицина известуваат дека за денес планирана е крводарителска акција со вработените во Катедра за Педијатрија во Скопје, со вработените и студентите на Медицински Факултет во Скопје и со вработените во Лотарија на Република Северна Македонија.