Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 09.03.2021 година ( вторник ) поради реконструкција на водоводна мрежа ф - 6/4“ на ул.Истарска бб, во нас.Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Истарска, дел од Битолска, дел од Светозар Марковиќ и дел од Мирче Ацев од 09:00 часот до завршување. (Општина Центар ). Исто така, поради реконструкција на водоводна мрежа ф-200 мм., на ул. Радован Ковачевиќ бб во нас. Синѓелиќ, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Радован Ковачевиќ, Методија Андонов Ченто, Томас Минцер, Тодор Чопов, Константин Петковиќ и Сава Михајлов од 09:00 часот до завршување.  (Општина Гази Баба ).

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 08.03.2021 година, поради изведување на вододоводен приклучок Ф - 80 мм на ул.Тетовска бр.40 во нас.Центар, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од улиците Тетовска, Стив Наумов, Славе Георгиевски - Шнајдерот и амбулантата на МВР од 09:00 часот па се до завршување на работите (опш.Центар).

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 04.03.2021 година (Четврток), поради промена на шибер ф 300 мм на ул.Лондонска раскрсница со Бул.Партизански Одреди, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од ул.Лондонска од 09:00 часот до завршување .(општина Карпош )

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 03.03.2021 (среда), поради изведување на водоводен приклучок од ф-150 мм на ул.Емил Зола бр.12-а, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од ул.Емил Зола како и дел од бул.Борис Трајковски од 10:00 часот до завршување (опш.Кисела Вода);