Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 25.03.2021, заради изведување водоводен приклучок на цевка со пречник од ф80мм  на улица Наум Евро бр.14, прекинато водоснабдување ќе имаат улиците: Наум Евро, Њуделхиска, Бахар Мојс, Римска, Панче Пешев и дел од Атинска и Дрезденска. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до санирање на дефект. (општина Карпош);

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 24.03.2021 година, поради уличен дефект Ф – 100 мм на ул.Разловечко Востание бр.26 во нас.Карпош 4, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од улиците Разловечко Востание, Трифун Бузлев, Столе Стојчев, Желево, дел од Волгоградска и дел од Вич од 09:00 часот до санирање на дефектот (општина Карпош).

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден на ден 22.03.2021 година (понеделник), поради отстранување дефект на приклучна цевка  спо пречник од Ф-1 цол на ул.Букурешка 57 во населба Тафталиџе, од 09:00 часот до 12:00 часот, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од дел од ул. Букурешка и дел од ул. Париска. (Општина Карпош)

Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 19.03.2021 година, поради промена на испустен вентил од Ф - 150 мм, на ул.808 бр.1 во нас.Автокоманда, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците  од ул.808 (Скопска Пивара, Европа, Алфи Техномаркет, Меркур и сите други Фирми од наведената улица) од 10:00 часот до завршување на интервенцијата (општина Гази Баба).