Од РЦУК Охрид известуваат дека водата во Дебар и дел од Центар Жупа е заматена. Се препорачува превривање пред употреба.

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 25.01.2021 (понеделник), поради промена на два затворачи од Ф-400мм на Бул.М.Т.Гологанов раскрсница со Бул.8 ми Септеври во населба Тафталиџе , без  водоснабдување  од 09:00 часот до санирање на дефектот, ќе останат  корисниците на дел од ул.Атинска, Бул.М.Т.Гологанов згр,бр.72 и 74 и пунктот на Пожарна. (општина Карпош)

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 22.01.2021 година (петок), поради изведување на водоводен приклучок на водоводна мрежа со пречник од  ф-150 мм на ул. Борис Трајковски б.б.  (до објектот на фирмата Виола Трејд), од 09:30 часот до завршување со активностите, со прекинато водоснабдување ќе бидат корисниците од  нас. Усје. (Општина Кисела Вода)

Од ЈП „Стандард“ - Дебар  известуваат дека водата во Дебар и дел од Центар Жупа е заматена. Се препорачува превривање пред употреба.

Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 21.01.2021 година (четврток) поради дефект на затварач од Ф – 400 мм ниска зона на ул. Топанска бр.24, во периодот од 09.00 часот па се до отстранување на дефектот без вода ќе останат корисниците од улиците Топанска, Славеј Планина и Војдан Чернодрински до полициската станица Бит Пазар. (општина Чаир)

Од ЈП „Стандард“ - Дебар  известуваат дека водата во Дебар и дел од Центар Жупа е заматена. Се препорачува превривање пред употреба.