Од ЈП Водовод и канализација Скопје известуваат дека на ден 29.01.2021г.. поради дефект на затварач со пречник од 1”(цол). на ул.Дрезденска бр.40 во нас.Тафталиџе, прекинато водоснабдување  ќе  имаат  корисниците на дел од улиците: Дрезденска, Њуделхиска, Бахар Моис, Наум Евро, Панче Пешев, Римска и дел од ул.Атинска  во време од  10:00 часот  до завршување на работата. (општина Карпош);

 

Од ЈП „Стандард“ - Дебар  известуваат дека водата во Дебар и дел од Центар Жупа е заматена. Се препорачува превривање пред употреба.