Од ЈПКД „Брегалница“ известуваат дека поради дефект на главната водоводна линија  без вода за пиење се корисниците од ул.„ 19 Октомври“ населбата Ново Делчево. Екипа на ЈКПД„ Брегалница“ е на терен и работи на негово санирање.