Од ЈП Водовод и Канализација Скопје известуваат дека на ден 01.04.2021 година (четврток) поради изведување на водоводне приклучок од Ф – 150 мм  на ул. Дрезденска бр.13, во периодот од 09.00 часот па се до завршување на работата без вода ќе останат корисниците од улиците Дрезденска, Алжирска, Њуделхиска, Бахар Моис, Каирска, Римска, Атинска, Панче Пешев и Наум Евро. ( општина Карпош )