Состојба со корона вирусот во земјата за ден 02.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 726;

- Број на излечени – 368;

- Број на починати – 7;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 02.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 103.746;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 91.875;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.151;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Од ЈЗУ Тетово известуваат дека по најновите извршени анализи за исправност на водата за пиење добиени се следните резултати за НЕИСПРАВНА  вода за пиење во следните мерни места: с.Теарце-школо; с.Теарце - Маркет Бесијана; с.Пршовце – џамија; с.Глоѓи - чешма кај игралиште;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 01.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 234;

- Број на излечени – 274;

- Број на починати – 7;

                                                                                                                     

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 01.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 103.020;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 91.507;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.144;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 28.02.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 305;

- Број на излечени – 167;

- Број на починати – 11;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 28.02.2021 година во изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 102787;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 91233;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.137;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;