Состојба со корона вирусот во земјата за ден 20.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1299;

- Број на излечени – 413;

- Број на починати – 24;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 20.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 118.736;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 100.250;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.448;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 19.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 999;

- Број на излечени – 711;

- Број на починати – 21;                                                             

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 19.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 117.437;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 99.837;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.424;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 18.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1.216;

- Број на излечени – 111;

- Број на починати – 15;

                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 18.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 116.438;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 99.126;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.403;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Од ЈЗУ Центар за Јавно Здравје - Тетово известуваат за НЕИСПРАВНА  вода за пиење во  мерните места с.Јегуновце - пекара Н... ., с.Јанчиште – црква, с.Подбреџе - фонтана сред село и с.Челопек - горно школо.