Состојба со корона вирусот во земјата за ден 17.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1.293;

- Број на излечени – 339;

- Број на починати – 24;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 17.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 115.222;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 99.015;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.388;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 16.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 999;

- Број на излечени – 543;

- Број на починати – 24;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 16.03.2021 година изнесува:

- Вкупен број на потврдени случаи – 113.929;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 98.676;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.364;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 15.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 284;

- Број на излечени – 449;

- Број на починати – 21;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 15.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 112.930;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 98.133;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.340;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Телеметриската сеизмолошка мрежа во земјата, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, на ден 14.03.2021 година во 22 часот и 38 минути, регистрира земјотрес од епицентралното подрачје Тетово-Гостивар со епицентар на 65km југозападно од Скопje и со локална Рихтерова магнитуда ML3.8.

Според досегашните податоци овој земјотрес беше почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид, Кичево и Скопје со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.