РЦУК – Куманово ја пренесува информацијата од секретарот на здравствен дом Кратово во која се вели  дека лице од с.Емирица маало Кошута кое имало измрзантини од снег. Екипа од брзата помош заради нерасчистениот патен правец пеш стигнала до селото и лицето на носила било пренесено до брана Злетовица од каде со возило на брзата помош е однесено во болницата во Пробиштип.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 30.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1272;

- Број на излечени – 868

- Број на починати – 33;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 30.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 128.511;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 106.392;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.749;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

На ден 30.03.2021 година,телеметриската сеизмолошка мрежа во земјата, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, утрово во 06 часот и 15 минути, регистрира земјотрес од епицентралното подрачје Тетово-Гостивар со епицентар на 65km југозападно од Скопje и со локална Рихтерова магнитуда ML2.9.

Според досегашните податоци овој земјотрес беше почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид и Кичево со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 29.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 303;

- Број на излечени – 1169

- Број на починати – 41;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 29.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 127.244;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 105.397;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.714;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;