- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 708;

- Број на излечени – 11 (ова не е целосната бројка на оздравени лица во изминатите 24 часа, поради апдејтирање на софтверот, вкупниот број на оздравени од изминатото деноноќие ќе биде прикажан во утрешната статистика);

- Број на починати – 33;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 28.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 126.938;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 104.356;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.675;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 27.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1.320;

- Број на излечени – 514;

- Број на починати – 35;

                                                                                                                         

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 27.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 126.230;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 104.345;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.642;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

 

Состојба со корона вирусот во земјата за ден 26.03.2021 година:

- Број на на нови случаи во последното деноноќие – 1.422;

- Број на излечени – 457;

- Број на починати – 33;                                                                                                  

 

Вкупната состојбата со Ковид 19 заклучно со ден 26.03.2021 година изнесува:       

- Вкупен број на потврдени случаи – 124.910;

- Денови од последното пријавување на потврдени случаи - 0

- Вкупен број на излечени лица од COVID–19 – 103.831;

- Вкупен број на смртни случаи од COVID–19 – 3.607;

 

- Список на земји со состојбите од COVID– 19 може да се провери на следниот линк zdravstvo.gov.mk.

 - Линк на ЦУК за следење на состојбата со COVID– 19 преку апликацијата NICS – nicspublic.cuk.gov.mk;

Кумановски регион

Во општина Старо Нагоричане се работело на расчистување на патниот правец с.Дејловце – с.Арбанашко.

Во општина Липково сите регионални и локални патни правци кон повисоките села кон планинскиот масив Карадак како што се селата Гошинце, Лукаре, Пресница, Брест, Стрима, Рковце се сеуште под снег и можно е движење само со теренски возила.

Во општина Крива Паланка локален (земјен) пат село Дурачка Река – село Дренак, е непрооден поради висина на снегот. Отсечено е село Дренак.